Kultúry na mliečny kefír

899

Organické kultúry na domáci mliečny kefír - 1g kefírové zrná. Dehydrované. Niekedy sa nazývajú aj Tibetská alebo Kaukazská huba.

13,90 €
Na sklade

ORGANICKÉ kultúry na domáci mliečny kefír - kefírové zrná 1g. Dehydrované - najskôr je potrebné ich aktivovať a potom ich aktivované používate znovu a znovu. Kultúra sa nazýva sa aj Tibetská huba alebo Kaukazská huba. Táto kefírová kultúra, ktorú predávame, sa pestuje vo fermentačných zariadeniach u výrobcu Kefirko a sú organické. Prvá várka "kefírovej huby", z ktorej firma Kefirko vychádzala, bola získaná od eko-certifikovaného výrobcu, ktorý sa zaoberá výrobou mliečneho kefíru tradičným spôsobom. Pred viac ako 20 rokmi si priviezol túto kefírovú hubu z Ruska.

1g organických kefírových zŕn sa rekonštituuje sa na 6 g čerstvých kultúr na mliečny kefír, aby sa pripravilo počiatočných 600 ml mliečneho kefíru.

Čas do prvej použiteľnosti pre naše dehydrované zrná na mličny kefír je 1 rok - to znamená, že do 1. roka od usušenia by mali byť aktivované.

Na všetky naše balíčky kefírových zŕn uvádza výrobca dátum minimálnej trvanlivosti/aktivácie.

Všetky zrná sú dodávané s pokynmi na aktiváciu po načítaní QR kódu na obale alebo TU.

AKTIVÁCIA ZŔN:
  1. Pridajte kefírové zrná do 100ml mlieka. 
  2. Fermentujte 24 hodín (pri izbovej teplote 20-24°C). Po12 hodinách jemne premiešajte.
  3. Po 24 hodináchzceďte zrná jemným sitkom. 
  4. Opakujte proces 5-7krát.Začnite používať 200ml mlieka, keď zrná ukážu aktivitu (kysnutie, hustnutie).
  5. Keď sa mlieko zfermentuje na kefír, zrná sú pripravené na použitie.
RECEPT NA MLIECNY KEFÍR:
  1. Aktivované zrná na mliečny kefír. 
  2. 600ml mlieka.

Pridajte zrná do mlieka a zakryte. Fermentujte 24 hodín (pri izbovej teplote 20-24°C). Zceďte kefír a a zrná znovu použite na ďalšiu várku. Mliečny kefír je pripravený hneď na konzumáciu alebo na druhotnú fermentáciu. *Sušené zrná na mliečny kefír môžu byť veľkostne menšie. Preto je prvých pár týždňov lepšie použiť na cedenie jemné sitko, kým zrná podrastú.

Upozornenia:
899
23 položky

Tabuľka dát

Hmotnosť
0,01

Špecifické referencie